Bart  De Wit
Bart De Wit
Account Manager
13/01/2022
Zowel VRT NU, het app-gebruik, het online luisteren als het algemene digitale bereik zitten stevig in de lift. Op de laatste dag van 2021 gingen de radiozenders er uit met een knal en braken de online luistercijfers alle records.

Meer dan 300.000 unieke streamers per dag: nog nooit werden zodaning hoge online luistercijfers genoteerd dan in december 2021. Op de laatste dag van het jaar piekte het bereik zelfs tot 562.000 unieke streamers. De sterke eindejaarsprogrammering is hier uiteraard niet vreemd aan: DWW Radio (MNM en Stubru) en de eindejaarslijsten (Top 2000 op Radio 2 en De Tijdloze 100 op Stubru) zorgen al jaren voor de hoogste bereikcijfers.

Een andere uitschieter is de stream van De Tijdloze op StuBru. De bijkomende ontvangsmogelijkheid (op vraag van vele luisteraars is de stream sinds november ook te ontvangen via DAB+) en de extra programmatie met De Tijdloze Countdown zorgden voor een verdubbeling van de bereikcijfers. Roos Van Acker surft verder op dit succes en presenteert vanaf 10 januari elke ochtend tussen 8 en 10 Jouw Tijdloze Ochtendradio.

“Online luisteren is intussen goed voor zowat 10% van het totale luistervolume radio, dit zijn zeker cijfers om trots op te zijn”, aldus Manager VRT Radio & Audio, Els Van de Sijpe. “Als we nog iets ruimer kijken naar de online cijfers over een heel het jaar 2021 dan haalt Radio 1 het meeste unieke streamers per dag, gevolgd door Radio 2. Ook de online stream Klara Continuo groeit in 2021 verder door. Kortom: een mooie start van een nieuw radiojaar!

Connecteren met de VRT-luisteraar?

Contacteer ons voor de advertentiemogelijkheden.