Jordan Bowring
Jordan Bowring
Marketing Executive
25/08/2023
De digitale hotspot van VRT heeft een straf eerste levensjaar achter de rug, en bouwt dit najaar voort op zijn succesrecept: het allerbeste van VRT, met een onevenaarbaar digitaal audioaanbod én nieuwe (ont)spannende verhalen voor jong en oud. Muziek, podcasts, live radio en exclusieve videoreeksen blijven de hoofdingrediënten die deze herfst kruiden. Ontdek alle nieuwe VRT MAX-titels en de kijk- en luistertips voor het najaar hieronder.

Series

"Vandaag is mijn laatste dag." Met die woorden trekt productie-assistente Lucie elke ochtend naar het werk. 

Block image

De jonge vrouw krijgt maar weinig erkenning voor haar harde werk bij de regionale tv-zender Regio TV. Liefst van al wil ze hogerop klimmen, Alleen, dat mislukt. Elke keer opnieuw. Vanaf 28 augustus.

Is de pil nemen slecht en waarom dan? Kan er iets misgaan met een menstruatiecup? De vierdelige reeks Bloedserieus geeft een eerlijk en duidelijk antwoord op al deze vragen. Later dit najaar op VRT MAX

In de reeks MakeUpDate gaat TikTok-ster Bert De Kock op make up-date. Bert praat met zeven bekende jongeren over hoe ook zij worstelen met hun onzekerheden tijdens een make up-challenge. Vanaf oktober exclusief op VRT MAX.

Block image

Uw rider is onderweg duikt in het leven van een groepje fietskoeriers. Zeven op het eerste gezicht volledig verschillende individuen, die toch meer gemeen blijken te hebben dan eerst gedacht. Vanaf december op VRT MAX.

Block image

In Internet.be neemt Manu Van Acker iedereen voor twaalf afleveringen mee langs de meest memorabele gebeurtenissen en fenomenen uit onze Belgische internetgeschiedenis. Vanaf oktober exclusief op VRT MAX.

Block image

In Challas en de kost dompelen zes jongeren zich onder in de cultuur en het leven van hun (voor)ouders in Marokko. Samen met MNM-dj Kawtar Ehlalouch trekken ze twee weken lang door het land. Vanaf januari 2024 op VRT MAX.

Podcasts

Block image

De podcast Posha is buitenaardse crime om je oren bij te spitsen, bovendien een primeur: de eerste audiofictie voor young adults op VRT MAX. Vanaf maandag 18 september op VRT MAX.

Alles goed? (Radio2): Evy Gruyaert staat stil bij de vraag die we té vaak stellen zonder dat we een écht antwoord verwachten. Ze duikt samen met haar podcastvrienden en experten in de jungle van het leven en gaat elke week op zoek naar herkenbare verhalen en haalbare tips. Vanaf vrijdag 1 september op VRT MAX.

Sarah: Sokpops eerste keer en Sarah voor ouders (Ketnet Junior) De kinderpodcast Sarah: Sokpops eerste keer schetst herkenbare situaties, waarin Sokpop zelf voor enkele nieuwe gebeurtenissen staat. Het resultaat is een podcast op maat van de allerkleinsten. In de podcast Sarah voor ouders gaat Sarah in gesprek met ontwikkelingspsychologe Telidja Klaï over alle kleine en grote stappen die peuters en kleuters zetten. Vanaf vrijdag 1 september op VRT MAX.

Block image

De zaak Y (Radio 1): Meer dan 30 jaar geleden werd een jonge vrouw gruwelijk om het leven gebracht en haar dader loopt nog steeds vrij rond. Kan wetenschappelijk onderzoek uiteindelijk voor een doorbraak zorgen of wint het recht op privacy? Dit najaar op VRT MAX.

Block image

Na de rouwstoet (Studio Brussel): Wanneer de rouwstoet voorbij is, gaat iedereen door, maar voor Nona Van Braeckel stopte het rouwen niet. Nona maakte een beklijvende podcast over rouwen nadat ze op 16-jarige leeftijd haar papa verloor. Vanaf  1 /11 op VRT MAX.

Eerste hulp bij klassiek (Klara): "Klassieke muziek is niets voor mij, want ik begrijp er geen snars van." Herkenbaar? In Eerste hulp bij klassiek stellen Klara-presentatoren Clara De Decker en Sander De Keere wekelijks een klassiek meesterwerk voor dat iedereen minstens één keer gehoord moet hebben. Vanaf eind oktober op VRT MAX.

Iemand (Radio 1): Iemand zo uitzonderlijk. Iemand onbekend. Iemand zo doorleefd. Iemand met een onwaarschijnlijk levensverhaal. In alle gevallen: iemand die Philip Heymans en Ward Bogaert zo erg kon boeien dat ze zijn of haar verhaal met je willen delen. Vanaf eind september op VRT MAX.

De Vorstinnen van Vlaanderen (Klara & UGent): Vrouwen in de middeleeuwen, wat hebben die eigenlijk betekend voor onze geschiedenis? Zaten die niet braaf te borduren tot hun mannen terug waren van kruistocht? Hoog tijd om eens voorbij de clichés te kijken en kennis te maken met de leading ladies van het graafschap Vlaanderen. Vanaf begin december op VRT MAX.

Meer weten over de commerciële mogelijkheden op VRT MAX?